Grotten van Valkenburg
Bel direct

Grotbiken

SHARE:

 

Mountainbiken door een bijzondere mergelgroeve

 

“We maken onze helmen stevig vast. En controleren voor de laatste keer onze verlichting. Daarna verdwijnen we op onze mountainbikes een voor een achter onze gids het donkere gat in. Heel even nog profiteren we van de verlichting bij de opstapplek, maar direct na de eerst bocht is het aardedonker. Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten; wie verzint nou zoiets? Toch is het extreem cool. Het is hier zó donker. En ook zó stil. Je hoort hier helemaal niets, alleen het gezoem van onze cardanfietsen (ja inderdaad geen kettingen) en het gezucht van m’n medefietsers. Heel langzaam wennen m’n ogen aan het donker. In het schijnsel van m’n fietslamp is er eigenlijk heel veel te zien. Muurtekeningen, grote open ruimtes en af en toe moeten we ineens ook heel diep …BUKKEN!!!”

 

Grotbiken

Een fietstocht van 8 à 10 kilometer voert u door het immense gangenstelsel van de mysterieuze Sibbergroeve,  het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Onder leiding van een ervaren gids gaat u per unieke grotbike op zoek naar de bijzondere plekken die vertellen over de historie van deze onderaardse wereld. Volg de gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in tijdens deze fietstocht. Ga mee op deze belevingstocht en ontdek deze unieke wereld voordat het licht weer dooft...Dit programma duurt 1,5 uur, €28,50 p.p.

 

Grotbiken Speciaal (Volg en Ontdek de Sporen in de Tijd)

Er is ook een speciale variant van het grotbike programma mogelijk. Tijdens deze tocht brengt u een bezoek aan het werkfront van de blokbrekers en ontdekt u een geheime, in kaarslicht gehulde kapel uit de tijd van de Franse bezetting. Na afloop van het ondergrondse avontuur maakt u kennis met de Limburgse gastvrijheid op een prachtige kasteelhoeve uit de 14e eeuw en sluit u de middag op een uiterst ontspannen manier af met koffie en echte Limburgse vlaai.Dit bijzondere programma duurt 2,5 uur, €42,- p.p.

 

Reserveren

De Grotbike en Grotbike Speciaal tochten zijn voor losse boekingen te reserveren in de weekenden en op doordeweekse dagen in de schoolvakanties. Groepen van meer dan 10 personen kunnen het hele jaar door boeken.

Boek hier online uw programma voor individueel bezoek